torsdag 18. mai 2017

Byen bak murene 
av Ryan Graudin

Vi er i Kina, i Hak Nam, Byen bak murene. Her hersker lovløsheten med gategutter, bordeller, slum og nådeløse gangstere. Jin Ling er på leting etter søsteren som to år før ble solgt som prostituert til Hak Nams bordellkonge, Longwai. Hun har klippet seg og kler seg som en gutt, og hun lever som en gutt sammen med katten Tsjma.

Søsteren Mei Yee oppholder seg i Longwais bordell. Der blir hun fortalt at det ikke finnes noen fluktmuligheter, noe hun også får bevis for da en av de andre prostituerte prøver å stikke av.

I Hak Nam bor også Dai. Han er på flukt etter en dramatisk opplevelse et par år tidligere. Han har et eget oppdrag å utføre, og han har bare atten dager igjen til det må være løst. På forunderlig vis møtes disse tre tenåringene, og livene deres veves sammen. Dai kan gjenforene søstrene og redde deres liv, men bare hvis han er villig til å miste sitt eget.


«Det er tre regler i Byen bak murene: Løp fort. Ikke stol på noen. Ha alltid med deg kniven. Akkurat nå avhenger livet mitt helt og fullt av den første regelen. Løp, løp, løp»

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar