fredag 1. april 2022

Jente (17) ikke savnet 

av Camilla Sandmo

Beatrice er tenåring, og en dag får hun greie på at 17 år gamle Kristiane forsvant sporløst for tretten år siden. Kristiane var tanta hennes, men hun husker henne knapt. Kristiane ble heller aldri meldt savnet. Beatrice bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde for tretten år siden.

Beatrice legger derfor ut en etterlysning på Facebook, og etter hvert er det noen som svarer på den. Boka veksler mellom Kristiane sitt liv for tretten år siden og Beatrice sine kontakter på sosiale medier – dem som hun får kontakt med i forbindelse med etterlysningen, ei venninne og moren. Etter hvert får vi et bilde av hva som skjedde den gangen. Men hva er sant? Det Beatrice får vite gjennom dem som kjente Kristiane den gangen, eller det Kristiane selv forteller?

Kristiane slet psykisk. Hun skrev lister over alt hun skulle gjøre, for det hadde faren anbefalt henne – faren som tok livet av seg. Kristiane hadde et anstrengt forhold til moren og storesøsteren Annika, som er moren til Beatrice. Noen uker før Kristiane ble borte begynte det en ny jente i klassen hennes, Hedda, og Kristianes liv ble radikalt forandret.

Boka er spennende og med et godt driv. Det er fint med vekselvirkningen mellom Messenger-meldingene og fortida. Passer både ungdom og voksne som liker bøker a`la "Vi var løgnere" av E. Lockhard.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar