onsdag 9. juni 2021

 Elskede barn 

av Romy Hausmann

Boka begynner med at en kvinne og ei jente blir kjørt i sykebil til sykehuset. Kvinnen er skadet etter påkjørsel av en bil. Jenta forteller at moren heter Lena. I samtaler med en sykepleier forteller jenta at de bor i en liten hytte med tildekkede vinduer sammen med broren Jonathan og en mann som bare heter «pappa». Jenta heter Hannah og virker å være svært kunnskapsrik.

 

Elskede barn er en psykologisk thriller, en thriller som til tider er klaustrofobisk. En mann har fullstendig kontroll over familien sin i den lille hytta i skogen. Han kommer når det passer han, og han bestemmer når de skal spise, gå på do og legge seg. Det blir også farlig hvis sirkulasjonsanlegget skulle stanse og han ikke er der. En dag greier kvinnen å rømme, men marerittet er ikke over. Det har nettopp begynt.

 

Gjennom boka flytter fortellerstemmen seg mellom Hannah, kvinnen i sykebilen og faren til en kvinnelig student som forsvant fjorten år tidligere. Sakte med sikkert blir linjene tegnet opp, men samtidig er det mange ting som ikke stemmer. Jeg tror aldri jeg tidligere har lest en bok der det er så mye som skurrer, noe som gjør at en bare må lese videre. Ingenting er slik vi tror, så hva er det som egentlig er sannheten?

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar