torsdag 8. april 2021

På åstedet av Eva B. Ragde og Trude Teige

Denne boka tar for seg seks saker der Eva B. Ragde forteller om hvordan hun og de andre krimteknikerne jobber. Boka er ført i pennen av Trude Teige, blant annet kjent for Kaisa Coren-serien.

Alle seks sakene er rystende, og det spenner fra ran og kvinnemishandling til drap og 22. juli- saken. Vi blir med på åstedene og ser hva krimteknikerne legger vekt på fra de kommer inn på åstedet til de er ferdige der. Hvilke lukter møter de? Hva får de se? Hvilke spor har gjerningspersonen(e) lagt igjen? Her har det også vært en utvikling i hva de kan finne ut i dag mot for bare et par tiår siden. Tenk bare på for eksempel DNA-spor. Samarbeidet med de taktiske etterforskerne er også viktig.

Språket er nøkternt, og krimteknikerne må også legge vekk følelsene. De går inn i en jobbmodus. Likevel kan noen av beskrivelsene være temmelig tøffe. Imidlertid synes jeg boka var veldig interessant. For en som kan tenke seg å jobbe med dette, eller som er interessert i å finne ut av ting, tror jeg denne boka er svært aktuell.

I tillegg møter vi Eva B. Ragde som person. Hun er krimteknikker, men hun er også ektemake, søster og datter. Hvordan kombinere livet med en syk mor og en intens oppkjøring mot rettsaken i 22. juli-saken? Det er umulig ikke å bli berørt.

Lagt inn av Torill Næss, Lena-Valle vgs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar