fredag 11. desember 2020

Bli hos meg 
av Marianne Storberg

Det er året 1957, og Ellinor mottar et brev om at moren Boel er død. De få tingene hun etterlater seg kan hentes. Imidlertid har Ellinor alltid fått høre at moren døde da hun var tre år gammel, og hun har vokst opp hos morens søster og hennes mann. Ellinor reiser da fra Oslo til Vestlandet og til et psykiatrisk sykehus der hun får en liten eske med morens ting. Hva er det fosterforeldrene ikke har fortalt henne?

Boka veksler mellom Ellinor i 1957 og flere personer fra tida 1907-1911. Boel og søsteren reiser over til Amerika for en periode, og jobber hos en rikmannsfamilie. Men snart går ferden tilbake til Norge. Hvorfor? Boel har en voldsom livslyst og ser ikke konsekvensene av det hun gjør. Det ender med at hun skader dem som betyr mest.

Slik boka er skrevet er Boel forfatterens oldemor, og den begynner med en samtale mellom Marianne og faren. Moren hans, Ellinor, hadde snakket lite om sin barndom og familie. Det er dette forfatteren har spunnet videre på. Boka er en flott slektsroman som strekker seg over flere generasjoner. Den er historisk, romantisk og gripende. En vakker bok fra forfatteren som tidligere har skrevet bøkene «Eplehagen» og «Brevet fra Betsy».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar