torsdag 11. april 2019

Forelskede & andre bortkomne 
av Johanna Lindbäck


Det er sommerferie, og Julia er akkurat ferdig med ungdomsskolen. På slutten av skoleåret ble hun kjæreste med Isak, som går første året på videregående skole. Det er bare det at det var bestevenninnen Karin som oppdaget og forelsket seg i Isak først. De to venninnene har ikke snakket sammen på flere uker, og nå skal Karin til Mallorca sammen med sin nye bestevenninne Astrid.

Julia skal til Dalarö sammen med faren mens moren kommer en uke seinere på grunn av jobben. Da Julia kommer til Dalarö, møter hun Rasmus som bor i nabohytta sammen med moren sin. Det er første året Rasmus er på ferie der mens Julia har vært der i mange år. Julia og Rasmus er mye sammen. De prater lett og interesserer seg for mye av det samme. Rasmus er glad i å tegne og Julia i å lese.

Julia og Rasmus veksler på å være hovedperson i annethvert kapittel, og det gjøre at vi blir godt kjent med dem begge. Det tar ikke lang tid før Rasmus forelsker seg i Julia, men hun har kjæreste fra før. Hva føler egentlig Julia for Isak? Kommer hun noen gang til å bli venner med Karin igjen? Hvem kan hun snakke med om Rasmus? Ikke Karin eller Isak i alle fall. Vi følger ungdommene et par uker av sommerferien. Boka er sjarmerende og lettlest. Den tar opp tenåringsbekymringer, og jeg tror mange vil kunne kjenne seg igjen, også de som er voksne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar