onsdag 14. juni 2017

Bak lukkede dører 
av B. A. Paris


Grace har endelig møtt den perfekte mannen, Jack Angel. Jack er en flott, rik og vellykket advokat med spesialfelt innen kvinnemishandling. Grace er en vakker kvinne som har jobbet med fruktimport fra Argentina og Chile i lang tid, og det er blitt mye reising, men hun ofrer karrieren sin for å stelle hjemme i det nydelige huset deres etter at de har giftet de seg. Huset er en bryllupsgave fra Jack, og Grace ser det ikke før etter bryllupet.

Grace har en yngre søster, Millie, med Downs syndrom. Foreldrene deres skal flytte til New Zealand og kan ikke ta seg av Millie, og for Grace er det helt uaktuelt å sette søsteren på en institusjon etter at hun er ferdig med kostskolen hun går på. For Jack er ikke det noe problem, og endelig har Grace funnet en mann som både er forelsket i henne og som aksepterer at hun har en søster å ta vare på.

Grace og Jack ser ut til å være det perfekte ektepar. Jack som vellykket advokat, og Grace som den perfekte vertinne. De er hengivne overfor hverandre, og de krangler aldri. Men noen stusser over at de er sammen hele tida, til og med når Grace er invitert på lunsj med venninner. Jack fremstår som den perfekte mannen i tiden etter at de møttes, så Grace tenker ikke over hvorfor Jack har det så travelt med at de skal gifte seg og flytte sammen. Ikke før de er på vei til bryllupsreisen og Jack viser sitt sanne jeg. Men da er det for sent, for ganske fort skjønner hun at ikke alt er slik det skal være. Dette er en psykologisk krim om et forhold som ikke er slik det ser ut på overflaten.

I boka følger vi livet til Grace og Jack i tiden før og etter bryllupet deres gjennom øynene til Grace. Boka veksler mellom fortid og nåtid på en måte som gjør at du sitter med nesten konstant gåsehud. Boka er lettlest, men både spennende og skremmende. Jeg tror aldri jeg før har lest en bok om en person med en slik gjennomført og planlagt ondskap. Det er så godt skrevet at du blir helt fascinert – av boka, vel og merke, ikke mannen.


 "Noen ganger er det perfekte ekteskapet bare en perfekt løgn".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar