mandag 2. februar 2015

Jon Ewos 1920 og 1957

Dette er de to første bøkene i en trilogi, men bøkene handler om forskjellige personer. I 1920 møter vi sekstenåringen Håkon Lie. Vi er i året 1920, i et tenkt tilfelle der Norge fremdeles er i union med Sverige. Håkon Lie bokser for å tjene penger til familien. Særlig trenger den penger til Håkons søster, Maria, som er politisk fange på Akershus. Den neste kampen taper Håkon, og han blir tvunget til å tjene penger på annet vis. Det går galt, og Håkon må flykte fra det fryktede SpesialPolitiet.
 

1957 er en fiktiv roman om hvordan det kunne vært i Norge dersom nazistene vant 2. verdenskrig, og Norge ble en stat i Stor-Germania. Monika arbeider på et sykehus. Hun skal forlove seg med Erik som er kadett i SS. De to er stadig frontfigurer i reklamefilmer om det nye riket. Imidlertid er ikke alle like glade for styreformen i landet. Hans er blant "de røde" som gjør opprør. En dag kommer en skadet Hans til sykehuset, og livet blir aldri det samme for Monika.


Hva den tredje boka skal hete og hvilket år den skal handle om, har jeg ikke funnet ut. Kast deg over de to første bøkene så lenge!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar