mandag 4. februar 2013

Charliblogg
av Eldrid Johansen

Charlotte bor sammen med moren sin. De flytter fra Oslo til et sted i utkant-Norge. Raskt blir Charlotte frosset ut og mobbet på det nye hjemstedet. Da oppretter Charlotte en blogg som heter Charliblogg. Bloggen er anonym, og  på bloggen gjør Charlotte narr av alt og alle i lokalsamfunnet. Samtidig skryter hun om sitt eget liv. Bloggen får mange lesere og for å holde på lesernes interesse tøyer Charlotte stadig flere grenser. Spørsmålet er hvor langt Charlotte er villig til å gå og hvor langt hun kan gå uten å bli avslørt.

Her ser du om boka er ledig på biblioteket.

Erebos
av Ursula Poznanski

Nick er en av dem som spiller det piratkopierte multiplayerspillet Erebos. Han går på en skole i London hvor spillet sprer seg som en farsott. Det vil si – blant dem som får tak i spillet. De som står utenfor blir stadig mer bekymret og redde. Spillerne blir raskt hekta. Spillet ser deg, snakker til deg og belønner deg, men det kontrollerer og truer deg også. Erebos har et mål: Det vil drepe. Nick synes spillet er så fantastisk at han ikke vil se farene med det. Etter hvert skjønner han likevel at noe er galt, og han må avsløre den som står bak.

Sjekk om boka er ledig på bibioteket her.

Beistet
av Ingunn Aamodt

Denne boka er rett og slett skrevet som en hevn over at noen gutter kan kalle en overvektig jente et beist. Erik og Kriss har en sang som heter ”Ølbriller”. Den handler om en full fyr som sjekker opp en overvektig jente som heller ikke er så heldig med utseendet sitt. Neste morgen våkner fyren edru og ser hva han har rotet seg borti. Forfatteren har brukt sangen som utgangspunkt for boka og prøvd å sette seg inn jentas situasjon denne kvelden, natta og morgenen etter. Boka spiller både på alvor og humor og er absolutt ingen sutrebok.

Her ser du om boka er ledig på biblioteket.

Frykten
av Michael Grant

Nå har bok nummer 5 i serien Gone vært ute 2-3 måneder. Bok fem heter Frykten. Gone-serien handler om et samfunn der alle over 15 år plutselig forsvinner. Dessuten virker ikke telefoner, Internett eller tv lenger slik at det er umulig å få hjelp. Spørsmålet er hva som har skjedd. Dyr forandrer seg og noen av tenåringene utvikler en uforståelig og dødelig makt. Den dagen du fyller femten år forsvinner du. Her er det anarkiet som rår, og du må velge side. En kamp på liv og død er i gang. På tross av matmangel, løgner og pest er overlevelsesinstinktet sterkt blant ungdommene, men til hvilken pris? I bok fem fortsetter den spennende historien om ungdommene i Perdido Beach.  

Er boka ledig på biblioteket? Sjekk her.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar