tirsdag 23. oktober 2012

Vi har også fått en del fagbøker i 2012. Her er noen ungdomsbøker:

Penger vokser ikke på trær
av Paul Mason

Denne boka er spesielt tilpasset tenåringer og gir en innføring i personlig økonomi. Boka er humoristisk og lærerik og gir deg gode tips om hvordan du skal få mest mulig ut av pengene dine og få minst mulig gjeld. Det er viktig å vite hvordan du skal styre økonomien din, og denne boka kan hjelpe deg med det.

Her ser du om boka er ledig på biblioteket.


Kon-Tiki
av Bente Roestad

I år har filmen om Kon-Tiki gått på norske kinoer. Her er en bok om balsaflåten skrevet for ungdom. For å bevise at Stillehavet kunne ha blitt befolket av mennesker fra Sør-Amerika, dro Thor Heyerdal fra Peru til en av øyene i Polynesia på en flåte av balsatre. Boka viser forberedelsene til reisen og den spennende turen ute på havet.  

Er boka ledig? Her ser du det.
Vil du se den opprinnelige dokumentarfilmen om Kon-Tiki fra 1949 (nyutgitt i 2007) - mens vi venter på at årets film skal komme på DVD? Du finner den på biblioteket, og her ser du om den er ledig. 
Bøker om andre verdenskrig blir stadig utgitt, og her er en fra 2012:
Den andre verdenskrig
av Antony Beevor

Dette er en murstein av ei bok, men den inneholder det siste innen forskning på krigen og omfatter hele området krigen foregikk. Den strekker seg fra Atlanterhavet i nord til Stillehavet i sør, fra den snøkledde norske fjellheimen til den nordafrikanske ørkenen, til den burmesiske jungelen, SS Einsatzgruppen i grenseområdene, fangene i Gulag og til de ufattelige grusomhetene i den kinesisk-japanske krig. Selv om det er stor bredde, ligger likevel fokuset på den vanlige soldat og borger.

Her ser du om boka er ledig på biblioteket. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar