onsdag 24. oktober 2012

Vi har kjøpt inn mange voksen-filmer i 2012. Her er et knippe av filmene som har kommet ut i år:

Drive

Driver er stuntsjåfør på dagtid og fluktbilsjåfør om natten. Shannon, som er hans mentor og manager, peker ham ut for både filmregissører og kriminelle. Shannons siste plan er å skaffe penger til et kjøretøy Driver kan bruke i profesjonelle billøp. Så forandres alt da Driver møter Irene og plutselig får en daglig rutine. Han skal kjøre henne til jobb og passe den unge sønnen hennes mens de venter på at hennes egen bil skal bli reparert. Avbrekket i Drivers liv varer likevel ikke lenge, for snart slippes Irenes ektemann ut av fengsel, og da tårner problemene seg for alvor opp.

Her ser du om filmen er ledig på biblioteket.




Oslo 31. august

Anders er en ressurssterk 34-åring fra en god familie, men han er plaget av alle mulighetene han har kastet bort og av alle han har sviktet. Nå er han nesten ferdig med rusrehabilitering på landsbygda, og skal bare en kort tur inn til Oslo for et jobbintervju. Imidlertid drar ikke Anders tilbake som avtalt.

Tilbake i Oslo møter han nemlig gamle venner og blir stående ansikt til ansikt med sine tapte ambisjoner og drømmer. Er dette livet han ønsker seg nå?

Her ser du om filmen er ledig på biblioteket.





Buzz Aldrin

Gartneren Mattias ønsker ikke å stikke seg fram. Selv om han har en fantastisk sangstemme, har han ingen andre ambisjoner enn å leve en tilbaketrukket og mest mulig anonym tilværelse. Men dét er ikke lett. Foreldre, kjæreste, venner og omgivelser forventer noe mer.

Mattias finner trøst og næring til sin livsholdning i astronauten Buzz Aldrin, han som i 1969 - for øvrig den dagen Mattias ble født - satte sine føtter som nummer to på månen. For så å bli glemt. Buzz Aldrin er i Mattias' øyne den ypperste toer. Et menneske som gjennomførte en av de største bragdene i menneskets historie, men som ikke ba om oppmerksomhet for det. Han ville bare gjøre en god jobb, være til nytte. Akkurat som Mattias selv.

Her ser du om filmen er ledig på biblioteket.






Barnepiken

Vi er i de amerikanske sørstatene i første halvdel av 1960-tallet, nærmere bestemt den lille byen Jackson i Mississippi, hvor vi møter tre svært forskjellige kvinner. Det de har til felles er at de alle møter motstand i samfunnets forventninger og begrensninger.

Tjueto år gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer. Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere, og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Det hemmelige prosjektet bryter samfunnets regler og setter dem alle i fare, men fra den utrolige alliansen oppstår et bemerkelsesverdig fellesskap mellom kvinnene - et felleskap som kanskje har makt til å endre den lille byen.

Her ser du om filmen er ledig på biblioteket.






Apollo 13

Dette er en spennende fortelling om mot, tro og oppfinnsomhet. Og det som gjør det mest spennende: Det har skjedd i virkeligheten. Det er gått mindre enn ett år siden den første mannen gikk på månen. For den amerikanske befolkningen betyr Apollo 13 bare nok en rutinemessig romfart – helt til de hører disse ordene fra rommet: ”Huston, vi har et problem”. Romskipet er skadet, og mannskapet sitter strandet i rommet 205 000 miles fra jorden. I kontrollrommet på jorden kjemper en astronaut, en flygeleder og et team mot tiden og oddsene for å få mannskapet hjem i live.
Her ser du om filmen er ledig på biblioteket.


Vi har også de ti første episodene av
Game of Thrones

Serien er basert på George R. R. Martins fantasyromaner og foregår i en verden der sommeren kan vare i tiår, og den kommende vinteren kan strekke seg over et helt liv. Der kjemper konger og dronninger, riddere og bastarder, løgnere, adelsmenn og ærlige sjeler om Jerntronen – maktsetet i De syv rikene.  Når Lord Eddard Stark av Vinterfall reiser sørover for å bli kongens hånd, blir han involvert i et ormebol av konspirasjoner, kjærlighet, forræderi, drap og grådighet. Krigen truer i sør, og trusselen i nord vokser. I spillet om Jerntronen vil man enten vinne eller dø.

Her ser du om filmene er ledige på biblioteket.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar