fredag 5. oktober 2018

Krittmannen 
av C. J. Tudor


I 1986 utgjorde fire gutter og ei jente en vennegjeng. De fem var forskjellige og bodde i ganske ulike hjem. Eddie bodde sammen med en far som noe mislykket prøvde seg som freelancer og moren som drev en abortklinikk. Nicky var den eneste jenta og bodde sammen med faren som var prest. Presten var svært imot abortklinikken og demonstrerte mot den sammen med mange andre. De tre guttene Mickey, Hobbo og Fat Gav gjorde kvintetten fullkommen. De fem unge brukte krittegninger til å gi hverandre hemmelige beskjeder. Den gang var det en lek helt til krittegningene førte dem til liket av en jente. Jentas hode ble for øvrig aldri funnet.

Nå er vi i 2016, og etter tretti år kommer kameraten Mickey tilbake til landsbyen der Eddie fremdeles bor. Mickey vil skrive bok om hendelsene i 1986, og han påstår han vet hvem som drepte den unge jenta. Så mottar Eddie et brev med et kritt og en hangman-tegning.

Mye har skjedd på de tretti årene, og boka veksler mellom nåtid og Eddies beskrivelser av fortida. Mange av kapitlene ender med cliffhangere. Det ligger hele tiden en mørk undertone i boka, og du får en ekkel følelse av at noe ikke stemmer, at noe kommer til å skje.

Krittmannen er C. J. Tudors debutroman, men det blir nok ikke den siste romanen fra hennes hånd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar