fredag 20. oktober 2017

Sveiseblink 
av Helene Guåker


Denne boka hadde muligens ikke blitt til hvis det ikke hadde vært for 1TPA og 1TPB på Lena-Valle videregående skole for tre år siden. Helene Guåker har i flere år vært i TP-klassene med boka si «Kjør» som handler om et rånemiljø. Den boka har naturlig nok slått an i yrkesfagklassene.

I 2014/15 kom det i stand et samarbeid mellom TP-klassene og Guåker. Elevene satte opp noen forslag på temaer som kunne være aktuelle, og Guåker begynte å skrive. Boka er hentet fra miljøet på Toten og handler først og fremst om Kristoffer. Han bor sammen med vaktmesterfaren sin da mora er død. Faren er en litt taus og fjern type som aldri snakker om de viktige tingene. Farfaren Birger, som Kristoffer har hatt god kontakt med hele tida, bor nå på sykehjemmet.

Kristoffer selv går andre året på videregående, og han har tre kompiser som han ikke helt vet om han kan stole på: Odda, Torpedo og Lars. Men en dag dukker Jenny opp, som om det skulle gjøre saken noe bedre. Jenny virker som dét prektige skolelyset. Selv bruker Kristoffer mest tid på å råne, feste og bytte dame. Imidlertid kjenner han på en ny følelse denne gangen.

Vi blir med Kristoffer og gjengen i bilene runde på runde gjennom rundkjøringene på Lena og andre steder på Toten. Vi følger han på skolen og på fest og etter hvert i sommerjobb. Språket er røft, muntlig og delvis på dialekt. Boka er lettlest og passer for alle som liker biler og/eller damer, og som synes det er artig med ei bok fra Toten. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar