torsdag 25. februar 2016

Bøker til vinterferien?

Den gjenfødte morderen 
av A. J. Kazinski
Niels Bentzon er gisselforhandler ved Københavns politi. Han legger seg frivillig inn på Sikringen som pasient. Sikringen er landets sikreste psykiatriske anstalt, og de aller farligste pasientene sitter innesperret her.
En overlege er blitt myrdet med gift, og det er for å oppklare mordet at Niels Bentzon later som han er pasient blant de farligste. Verken innsatte eller ansatte vet hvem han egentlig er.
Hannah Lund, Bentzons kone, blir også trukket inn i saken. Hun jobber som astrofysiker. Det kan nemlig trekkes tråder fra mordet på overlegen til London under krigen og helt tilbake til Sokrates´ dødscelle i år 399 f. Kr.

Dette er tredje bok om politimannen og gisselforhandleren Niels Bentzon, skrevet av A.J. Kazinski, som er et pseudonym for Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich.
Her ser du om boka er ledig på biblioteket.Hvem drepte Birgitte Tengs? 
av Bjørn Olav Jahr
Denne boka kaster et nytt lys over Birgitte Tengs-saken. Birgitte Tengs ble drept natt til lørdag 6. mai 1995. Hun ble funnet 500 meter hjemmefra, seksuelt misbrukt og utsatt for grov vold.

Etter 21 måneder ble Birgittes fetter arrestert for drapet. Han var på alder med Birgitte, og etter tre uker i isolasjon tilsto han drapet, selv om han ikke kunne huske å ha begått det. Han trakk seinere tilståelsen tilbake. Fetteren ble først dømt, deretter frifunnet. Selv om han ble frifunnet i lagmannsretten, ble han dømt til å betale Brigittes foreldre erstatning. Mens jeg leste Hvem drepte Birgitte Tengs?, ristet jeg gjentatte ganger på hodet. Er dette mulig i et rettssamfunn som Norges?
Ingen er seinere blitt dømt for drapet. Denne boka gir et levende portrett av et splittet lokalsamfunn, familier i oppløsning og en politietterforskning ute av kontroll. Birgitte Tengs-saken er en av norgeshistoriens mest omtalte drapssaker, og i boka presenteres et scenario for hva som faktisk kan ha skjedd den skjebnesvangre vårnatten. 

Du ser om boka er ledig på biblioteket her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar