torsdag 21. mai 2015

Den ubehagelige sannheten 
av William Landay


Bare 24 år gammel blir Ben Truman politisjef på hjemstedet. Han oppdager liket av en fremtredende aktor i en lokal hytte, men siden han aldri før har etterforsket en alvorlig sak, gjør har mange nybegynnerfeil. Dermed overtas saken av Bostonpolitiet. Ben mener imidlertid at han må få være en del av etterforskningen siden drapet skjedde på hans hjemsted. Han får så vidt innpass, men for hvor lenge? En hemmelig historie om mord og hevn som går 20 år tilbake i tid avdekkes, og saken tar uventede og sjokkerende vendinger.

Her ser du om boka er ledig på biblioteket.


Krigsdagbøker 
av Astrid Lindgren

Astrid Lindgren skrev dagbok gjennom hele andre verdenskrig. Der beskrev hun hverdagslivet i Stockholm samtidig som hun hadde betraktninger om de storpolitiske hendelsene i verden. Dette er blitt til boka Krigsdagbøker, som er en svært personlig skildring av hvordan de dramatiske hendelsene i verden virker inn på oss alle. 

Her ser du om boka er ledig på biblioteket.


Freden 
av Egil Ulateig

Freden kom 8. mai 1945, og denne boka gir oss hendelser og øyenvitner fra hele landet og fra mennesker som ikke nødvendigvis hadde noen stor påvirkning på historien. Ulateig beskriver også gamle og nye makthavere denne dagen. For noen ble ikke freden slutten på et mareritt. For noen ble den begynnelsen på et nytt mareritt. Her er mange historier som aldri er blitt fortalt før.

Her ser du om boka er ledig. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar