tirsdag 28. april 2015

Det frosten tok 
av Kari Nygaard


Vi er i Hedmark i 1811. Det er matmangel, og det har vært uår flere år på rad – mye på grunn av napoleonskrigene og den engelske blokaden. Siden det er kamp for tilværelsen er det blitt fiendskap og sammenstøt mellom fjellbønder og samer nord i Østerdalen.

Lea og Marjja står på hver sin side, men etter dramatiske hendelser har det oppstått et uventet vennskap mellom de to. For å redde seg selv og barna sine fra hungersnød og død, må de stå sammen. De må også stå sammen mot den nådeløse folkemeningen og mannen som er ute etter dem.

Her ser du om boka er ledig på biblioteket.

En godt bevart hemmelighet 
av Jeffrey Archer

Dette er bok nummer tre i Archers episke familiesaga. Vi blir kjent med Harry Clifton, og følger han i årene 1918 til etter andre verdenskrig i løpet av de tre bøkene. Bok nummer en heter Bare tiden vil vise, og nummer to er Fedrenes synder. Her er det hemmeligheter og sjokkerende avsløringer i en spennende historisk tid. 

Se her om bøkene er ledige på biblioteket.

Vida og miss Hazel 
av Jonathan Odell


Her møter vi Hazel og Vida, i 1950-tallets USA. Hazel er hvit og rik mens Vida er svart og fattig. Det eneste de har felles er at de har mistet et barn og at de ikke kan fordra hverandre. Hazel mister grepet om livet sitt etter at den yngste sønnen dør. Vida blir ansatt som hushjelp hos henne. De blir dermed tvunget til å tilbringe tid sammen, og oppdager etter hvert at de kanskje har mer til felles enn de først trodde. De setter i gang en bevegelse som skal endre livet i Delphi i årene før borgerrettsbevegelsen for alvor vant fram.

Er boka ledig på biblioteket? Det ser du her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar