tirsdag 9. september 2014

Bryllupsgaven
av Marlen Suya Bodden
Clarissa får den unge slavekvinnen Sarah i bryllupsgave. Jentene har vokst opp sammen, men de har levd to forskjellige liv. Clarissa er hvit, og hun har levd et privilegert liv. Sarah er svart, og for henne har livet bestått av hardt arbeid og slaveri. Sarah ønsker å bli fri, og når hun bestemmer seg for å dra, setter det i gang en rekke hendelser. Hendelser som vil være ødeleggende for begge jentene.
Her ser du om boka er ledig på biblioteket.
 
 
 
 
 
Jenta under oliventreet
av Leah Fleming

Vi er i England på 1930-tallet. Penelope George er overklassejente, men vil ikke leve et overfladisk sosietetsliv. Hun flykter mens hun er på ferie i Athen. Der begynner hun å jobbe som Røde Kors-sykepleier, og så bryter krigen ut. Penelope tar seg av sårede og døende soldater på øya Kreta, og endelig føler hun at hun har noe meningsfylt å leve for. I tillegg har hun sin beste venninne der – og mannen hun er forelsket i, den britiske motstandskjemperen Bruce. Penelope tror hun lurer alle med forkledning og falsk identitet, men en høytstående tysk offiser holder øye med henne…
Er boka ledig på biblioteket? Det ser du her.
 
 
 
Mørk dans
av Øyvind Egeland
Han har alltid vært en outsider, nesten alltid alene, og dette som skulle være den mest lysende tiden i livet – ungdomsårene. Han leser Fønhus og Vesaas og maler bilder i den kalde kjelleren, og han drømmer om jenta med blåbærmunn. I skogen kan gutten være fri, men her finnes heller ingen beskyttelse mot det han frykter – det som kanskje kommer fra innsiden av han selv. Boka handler om natur, frihet og utenforskap.

Her ser du om boka er utlånt.

Vil ikke reise, kan ikke bli

av Helene Guåker

Denne boka handler om Emma og K og deres destruktive samliv. Ikke minst handler den om tida etterpå, om å gå veien videre uten å være redd. Om å finne ut av de tre åra det sto på. Dette er Emmas historie om hvor lett det er å bli dratt inn i noe som virker perfekt. Denne romanen er både mørk og lys på samme tid. Den er en jordnær, farlig og frisk roman.
 
Her ser du om boka er ledig på biblioteket.
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar