mandag 19. mars 2012

Påsken nærmer seg, og en god påskekrim hører med. Vi har en egen krok med krimbøker. Her er noen av de nyeste krimbøkene vi har:

Operasjon Helena
av Sigbjørn Mostue og Johnny Brenna

Politispaneren Axel Th. Munthe og makkeren Tobben, ved oslopolitiets avdeling for spesielle operasjoner, står på bar bakke når en tyster blir drept. En prestisjefylt heroinoperasjon går i vasken, og like etter blir datteren til en investor kidnappet og voldtatt. Saken fører Axel inn i de mørkeste sidene av det norske samfunnet.

Englemakersen
av Camilla Läckberg

I påska 1974 forsvinner en hel familie sporløst fra Valö utenfor Fjällbacka. Ettåringen Ebba er den eneste som er igjen. Som voksen kommer Ebba tilbake til Valö for å starte pensjonat i barndomshjemmet, og fortidas hemmeligheter kommer til overflaten. Noen forsøker å tenne på huset, og da oppdager man blod under gulvplankene. Dette er den åttende romanen om Patrik Hedström og Erika Falck.
Av jord er du kommet
av Chris Tvedt

En gammel mann blir henrettet i en skogsbygd på Østlandet. I Oslo åpnes etter mye press, en massegrav med pasienter fra Gaustad sykehus, og i Bergen blir en ung kvinne funnet drept og en annen ligger i koma. KRIPOS-etterforsker Edvard Matre blir sendt til Bergen for å finne en mulig seriemorder. I Bergen får han beskjed om at en av de som ble funnet i massegraven ved Gaustad er hans egen mor, som han trodde lå begravd på en kirkegård i Bergen. Edvard Martre vet ikke lenger hvem han er, men etter hvert som etterforskningen skrider frem, får han vite mer enn han setter pris på.Ildvitnet
av Lars Kepler

Det skjer et mord på Birgittagården, et hjem for tenåringsjenter i trøbbel. Etterforsker Joona Linna skjønner raskt at det er en utfordrende kriminalsak, og sporene fører til Vicky, en stille jente som forsvant fra Birgittagården samme natt som mordet. Da han undersøker bakgrunnen hennes, får han seg en overraskelse, og samtidig får politiet en telefon fra det spiritistiske mediet Flora Hansen. Dette er den tredje boka om Joona Linna.
Jenta med snø i håret
av Ninni Schulman

16 år gamle Hedda forsvinner sporløst fra sitt hjem utenfor Hagfors i Värmland. Når politiet får saken, viser det seg at den pliktoppfyllende Hedda har levd et dobbeltliv. En tid senere blir en ung jente funnet myrdet med et skudd i hodet i en jordkjeller ikke langt fra Heddas hjem. Kan det være Hedda? Journalisten Magdalena Hansson engasjerer seg i skjebnen til den forsvunne jenta og begynner sine egne undersøkelser. Det viser seg snart at bygda har hemmeligheter, som noen gjør hva som helst for å skjule.
Flere:
Journal 64 av Jussi Adler-Olsen
Mørke dager av Berlinda Bauer
Klostergangens stillhet av Alicia Giménez-Bartlett
V for vendetta av Sue Grafton
Dødens disippel av Michael Hjorth
Katalysatormordet av Hans Olav Lahlum
Grisefesten av Leif G. W. Persson
Sankta Psyko av Johan Theorin
Den rasende horden av Fred Vargas

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar