fredag 5. oktober 2012

Fillip Moberg
av Ingvar Ambjørnsen

Dette er en 2-i-1-bok. Den første boka heter De levende og de døde og handler om seksten år gamle Fillip Moberg som lever på kanten av loven. Han må komme seg vekk fra Oslo så fort som mulig i en stjålet bil, men på grunn av et bankran er veiene fulle av politi. Fillip befinner seg plutselig i en farlig situasjon.
Den andre boka heter Drapene i Barkvik, og her blir Fillip nok en gang blandet inn i en kriminalsak. En mann er drept i Barkvik, og politiet mener de allerede har morderen. Onkel Ernst og Fillip blir sendt av Nye kriminaljournalen for å dekke drapet.

Her ser du om boka er ledig på biblioteket.




Crossed: Flukten
av Ally Condie

Dette er den andre boka om Cassia. Hun har valgt kjærligheten til Ky framfor tryggheten hos Xander. Cassia er på flukt, og hun må utenfor Samfunnets grenser for å finne Ky. Rykter forteller at det er et opprør på gang, men Cassia vet ikke om det er sant eller løgn. Hun vet heller ikke hvem hun kan stole på. Bok tre i denne trilogien kommer på engelsk i november.

Her ser du om boka er ledig på biblioteket.




Det er ikke så farlig med meg
av Jenny Jägerfeld

Det er ikke så farlig med meg handler om Maja på sytten år. Hun har en mor med Aspergers syndrom og en selvopptatt far. På en fest møter hun 20-årige Justin, og ting ser ut til å lysne. Justin er bilmekaniker, går i rosa bukser og er flink med ord. Men senere leser Maja en e-post som ikke er til henne, en e-post som gjør mer vondt enn alle stikksager i verden. Boka er en blanding av latter og alvor, av kjærlighetshistorie, svart humor, poesi og psykologisk thriller.

Her ser du om boka er ledig på biblioteket.




Jokeren
av Markus Zusak

Ed Kennedy er en taper uten fremtid. Han kjører drosje, er talentløs i kortspill og håpløst forelsket i Audrey. Ved sin side har han Dørvakten - en illeluktende, kaffedrikkende hund. Så en dag forhindrer han et bankran. Det er da det første esset dukker opp, og livet hans blir forandret. På ruteresset står det nemlig tre adresser og tre ulike klokkeslett. Han vakler mellom redsel og nysgjerrighet, men overbeviser seg selv om at han kan og bør hjelpe menneskene som bor på de forskjellige adressene. Disse menneskene har det til felles med ham selv at de trenger hjelp. Flere spillkort med oppdrag og kryptiske ledetråder dukker opp, og gjennom disse oppdragene forandres livet hans til det bedre. Til slutt gjenstår bare ett spørsmål: Hvem er det som sender spillkortene? Markus Zusaks roman om antihelten Ed er full av humor, knyttneveslag og kjærlighet.

Her ser du om boka er ledig på biblioteket.




Nymånenatt
av May Grethe Lerum

Dette er bok nummer to i Solstorm-serien. Etter solstormen må femten år gamle Maja og hele samfunnet klare seg uten elektrisitet. Forskjellen på fattig og rik handler nå om liv og død. I krisetider kryper dommedagspredikantene, de korrupte, rottene fram. Samtidig kommer også heltene og heltinnene, - de som eier et glødende hjerte og en sterk sans for rettferdighet.

Her ser du om boka er ledig på biblioteket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar