tirsdag 24. mars 2020

Den lille kaféen i Kabul 
av Deborah Rodriguez


Vi blir med til Kabul, et av de farligste stedene i verden, der vi møter fem forskjellige kvinner. Selv om de er forskjellige, finner de etter hvert ut at det er mye som også forener dem, og det oppstår et vennskap som forandrer både dem selv og de rundt dem.

Sunny eier en kafé i byen og jobber for å holde kafèen i drift og kundene i sikkerhet. Hun er en tøff dame som nyter stor respekt.

Yazmina ble tidlig gift, men er nå en ung enke. Hun bor hos onkelen, men siden han ikke kan betale det han skylder, blir Yazmina kidnappet og tatt med til Kabul. Da kidnapperne finner ut at hun er gravid, blir hun etterlatt alene i den krigsherjede byen. Sunny blir redningen.

Candance er en rik amerikaner. Hun har reist fra mannen og funnet seg en afghansk elsker. Elskeren, Wakil, er gåtefull, og forholdet deres er ikke bare enkelt.

Isabel er journalist. Hun er ambisiøs, men har også en hemmelighet som kan gjøre det vanskelig for henne i arbeidet.

Halajan på 60 år har opplevd byen både før og etter Taliban. Hun er enke og har nå en kjærlighetsaffære med Rashif, som hun kjente i ungdommen. Det bryter med alle normer i samfunnet, og det er viktig at det holdes skjult, ikke minst for sønnen Ahmet, som arbeider i kaféen til Sunny.

Det er også skrevet en oppfølger til boka: Tilbake til kaféen i Kabul, og begge bøkene finnes på Bookbites. Liker du disse bøkene, kan jeg anbefale bøker som «Dødevaskeren» og «Drageløperen» når vi åpner biblioteket igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar