onsdag 29. januar 2020

Slutten 
av Mats Strandberg


Tenk deg at du er sytten år gammel og du vet at om en måned er vi alle borte. Kometen Foxworth er på full fart mot jorda, og i løpet av noen sekunder vil alt være over.

Vi møter Simon i det det er tre måneder igjen til kometen treffer jorden. Han er på skolen da nyheten kommer. Han har kjæresten Tilda og en god kamerat, Johannes. Mødrene hans er skilt, og han bor sammen med hver av dem annen hver uke.

Lucinda har vært Tildas bestevenninne, og begge har deltatt aktivt i svømmeklubben. Nå har hun mistet kontakten med tidligere venner og holdt seg innendørs i lengre tid på grunn av sykdom. Lucinda skriver i TellUs, og det er her vi først blir kjent med henne. Moren er død, faren jobber mye på sykehuset som lege og lillesøster Miranda har sine utfordringer.

Etter nyheten med kometen, hopper vi fram til det er igjen en måned til kollisjonen, og vi følger de to og de rundt dem. Når du vet akkurat hvilket klokkeslett det er slutt, hva vil du gjøre den siste tiden, og hvem vil du gjøre det sammen med? Her er det ulike reaksjoner og ønsker.

Boka har et dystert tema, men den er også en kjærlighetsfortelling Boka har en tragisk sak som må oppklares og som fører Simon og Lucinda sammen. I tillegg er den en tankevekker når det gjelder menneskets plass i verden og hva vi gjør med kloden vår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar